keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Miekalla ukkosta vastaan




 Hurjat hellepäivät tietävät kovia ukkosia. Tällöin saattavat jopa rakennukset olla vaarassa. Onneksemme tekniikka on kuitenkin niin pitkälle kehittynyttä, että oikeaoppisesti suojautuen vaaroilta voidaan välttyä. Tässä monikärkinen ranskalaismallinen ukkosenjohdattaja.





 Toinen toimiva ratkaisu.






Ukkosen johdattamiseen käytetään usein kuparilankaköyttä.






Ukkosenjohdattimen kiinnittämiseen voidaan käyttää tiiliä vaarnoineen ja raksineen.






 Ukkonen siis johdetaan maahan. On kuitenkin huolehdittava johdattajan riittävyydestä. Tästä kuvasta nähdään, että yksi rakennuksen huippuun kiinnitetty kärki ei ole riittävä suojelemaan koko rakennusta. Esimerkiksi Brysselin suunnattoman laajassa raatihuoneessa on kokonaista 426 kärkeä. Rakennuksen korkeimman ja lähes 100 metrisen tornin huipussa on Pyhän Mikaelin kullattu kuvapatsas, joka kohottaa miekkansa lannistetun louhikäärmeen surmaksi. Enkelin miekan kärjestä on saatu mitä parhain pääte ukkosenjohdatajille.

tiistai 27. heinäkuuta 2010

Hyvä pilvi vai paha pilvi?


Tarkastellaanpa vähän pilviä... Yläpuolella oleva kuva havainnollistaa miten pilvet muodostuvat. Väkiviina- tai kaasuliekin päälle asetetaan pullo, jossa on vettä. Heti veden kiehuessa, pullonsuun päälle muodostuu pilvi.





"I don't care what a weatherman says..." Meteorologien kelvottomuus saattaa joskus hämmentää. Säästä ei kuitenkaan tarvitse hämmentyä, usein riittää että katsoo taivaalle. Tässä kuvassa on luonteenomainen ja hyvin valaistu cumulus eli kukkulapilvi (kasapilvi, keräpilvi). Nämä pilvet ovat tavallisia kauniilla säällä, mutta jos ne illan tullen melkoisesti kasvavat, niin ne tietävät sadetta.





Nimbus eli sadepilvi sataa rankasti. Nämä ovat yleisiä kesällä ja syksyllä. Sadepilven korkeus on 900-2000 metriä ja ovat näin ollen varsin matalalla. Kun sadepilveen syntyy reikiä, niin niitten kautta näkyy melkein aina cirro-stratus tahi alto-stratus kerros.





Cirrus eli haivenpilvet leijailevat kaikista pilvityypeistä korkeimmalla ja tietävät aina kaunista säätä.





Cirro-stratus pilvi ennustaa sadetta ja tuulta.





Loppuun tunnelmapala suoraan Ranskasta. Stratus-pilvet hopeareunoineen luovat mitä herttaisimman auringonpaisteen. Mää.

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Ei edes taivas rajana




Viime vuosina on kovasti kohistu innovaatioiden merkityksestä kansamme taloudelle. Kun yhteiskunta on luovuutta tukeva, on aivoaalloilla enemmän tilaa lainehtia. Muuten jäädään paikoilleen. On siis vain otettava ensimmäinen askel tuntemattomaan.




Hähä. Me ollaankin täällä yläpuolella. Pum pum.




Ilmassa soutaminen on hauskan näköistä puuhaa.




Innovaatio on oikeastaan ruma sana (innovation), joten puhukaamme keksinnöistä. Uudet keksinnöt vaativat aikaa ja monesti rahaa. Kreivillä oli molempia.




Cocking (suom. viritysnousua) luotti liikaa keksintöönsä ja menehtyi. Kesti puolivuosisataa ennenkuin keksintöön tartuttiin uudelleen ja kehitettiin eteenpäin.




Green ja Rush löysivät hylyn heinäkuun 5. 1850.



Keksijällä riskit riesana.




"Kato äiti, ilman käsiä."

keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

Mitäs tänään ostetaan?




Elämässä saattaa tulla vastaan tilanne, jolloin raha alkaa pakottamaan ranteissa ja tekee mieli laittaa sitä poikimaan. Silloin voi harkita osakekauppaa. Perusperiaate on että ostat halvalla ja myyt kalliilla.





Joidenkin mielestä Nokia on nyt halpaa. Ehkä, mutta onko se riittävän halpaa? Jokatapauksessa näin kesäaikaan, on mukava köllötellä pitkään jolloin rappukäytävä melu saattaa alkaa harmaannuttamaan hiustyveä. Siksi on syytä asentaa käytävälle terveydellinen ja moninkertaisen kestävä kumimatto.

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Tekno saa hiukset hulmuamaan




Nyt äkkiä rasvainen takatukka kuntoon Tekno väkiviinasaippualla. Sen jälkeen baanalle. Ilman on kuin morsian.





Koskaan ei tiedä vaikka vastaa kulkisi joku tälläinen.

Ai mikä kompleksi?




Vaalit lähestyy vääjäämättä kuin pouta pilvisäätä. Tämä tarkoittaa pönötyksen eksponentiaalista kasvua, mikä laukeaa vasta kun kaikki äänet on laskettu ja samppanjat juotu. Pönöttäjien suurmestari ja kultaisen omenan haltija, herra nimeltä Napoleon, näyttää mallia. Tässä pönötetään Bellerophonin kannella. Bellerophon oli sankarillinen soturi Kreikan mytologiassa. Bellerophon antoi pataan niin yksitissisille amatsooneille kuin tultasyöksevälle Chimerallekin.





Tässä kuvatallenteessa ollaan ihan Moskovassa asti pönöttämässä.






Hevosen päällä pönöttäminen on ajasta riippumaton klassikko ja valkoinen ratsu antaa mukavasti arvoon sopivaa gloriaa. Ottakaa opiksi.

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Kunnon sotilas tappaa aina




Kesä on ollut sääskien sukujuhlaa. Sikiäminen lähti jo alkukesästä ihan käsistä ja verta on vuodatettu kuutiolitroittain ympäri Suomen maan. Fiksut ihmiset ovat kuitenkin turvanneet selustansa taistelussa ja varanneet kanisterit Flit'iä iniseville kinttupoluille. Älä säästele ropojasi vaan päästele Flit'iä säästämättä.

sunnuntai 18. heinäkuuta 2010

Välillä on kiva leipoa turpaan jotain




Hannibal oli karu kaveri ja leipoi porukkaa turpiin oikein urakalla. Harvempi kuitenkaan tietää että jannulla pysyi myös kaulin kädessä. Toisinaan onkin miellyttävää tekaista vaikkapa pizzapohja tai piiras illan iloksi ja taas jaksaa taistella. Omatekoinen maistuu aina paremmalta, eikä moitteen sijaa löydy. Meissä kaikissa asuu suuri leipuri.

perjantai 16. heinäkuuta 2010

Ei Finlandiaa ilman tulta



Globaaleilla ihmismarkkinoilla kielitaito on tuhtia riihikuivaa. Siihen on syytä panostaa. Italiankieli on helposti opittavissa ja gelato on hyvää kesäisin. Frutti di mare=meren hetelmät, Quatro stagioni=neljä asemaa, Una buono sigaretta=Finlandia jne.

torstai 15. heinäkuuta 2010

Superhelteeseen helpotusta


Niinhän siinä sitten kävi, että superhelteet saapui aivan kuten joku tarkka kuin porkkananenä keväällä ennusti. Nautinnollista on kieltämättä rannoilla lötköttää, mutta automatkoilla saattaa alkaa ahistaa. Ei kuitenkaan hätää Tampereelta saa täydellisen jäähdyttäjän!

maanantai 12. heinäkuuta 2010

Nopeasti tahi hitaasti



Näin kesäaikaan, kun mieli on kirkas ja hiki märkää, kannattaa katsetta ajoittain suunnata jo tulevaan syksyyn. Oppi ei ojaan kaada ja maattoman on se leipänsäkin jostain tienattava. Kirjeopistossa voipi opiskella vaikkapa raittiusasiaa! Ryhtykää heti toimeen ja kippis!



torstai 22. huhtikuuta 2010

Onnea Saarinen!


Eliel Saarinen on voittanut I palkinnon kilpailuehdotuksellaan eduskuntataloksi. Kyllä nyt kelpaa tehdä päätöksiä!

keskiviikko 21. huhtikuuta 2010

Miehestä mittaa



Om nom nom nom! Kyllä tyydyttää.

Aikaa hiomassa



Jos olisi enemmän aikaa, voisi olla hauska veistää puuta. Moottorisahalla, puukolla tai taltalla taipuisi vaikkapa tälläinen Ab-u. Silmiksi hioisi vielä oikein korukivet. Olispa aikaa.

tiistai 20. huhtikuuta 2010

Alkaa olla kevättä rinnoissa


'Säkenöivästä hengestä'. Eukko hautoo haukanmunaa päänsä päällä ja laavalamppu luo tunnelmaa. Ankh!
Horus wikipediassa: http://en.wikipedia.org/wiki/Horus
Hathor wikipediassa: http://en.wikipedia.org/wiki/Hathor

Vois suopasta kevätsiivot!


Mäntysuopa on edullista, perinteikästä ja tehokasta. Sitä joka kotiin.

perjantai 12. helmikuuta 2010

Joko sinä ylistät sähkökampaa? Näkyykö kello?

Nyt kerralla tukka kuntoon ja rehdisti yhteyttä sähköosakeyhtiöön. Turha kärvistellä huonossa juurikasvussa, Homma on Elecktro!

torstai 11. helmikuuta 2010

Särmänä since 2800eKr.



Nämä veistokset ovat ensimmäiset Babyloniasta löydetyt palvontaesineet. Kuvassa äänessä on Tammus. Partasetä on itse Ab-u

maanantai 8. helmikuuta 2010

Sikamaista muotia

Kevät tuo Suomeenkin hienostuneen ja ah niin mannermaisen muoti-ilmiön. Aidot siannahka-käsineet voi myös pestä, niin halutessaan!
 
 Näillä kelpaa kätellä hienompaakin herraa! 

keskiviikko 27. tammikuuta 2010




Helsinki-Turku maantie edistyy kovaa vauhtia kuten kuvasta näkyy. Tämä Nummenkylän silta on hiljan valmistunut. Onnea siis Turku ja Helsinki!

Vaikka lama painaakin ja korot juoksee



Monissa kotitalouksissa on vakava kriisi. Ei kuitenkaan ole syytä painaa päätä mättääseen ja märehtiä kohtaloaan. Kirkkaampi tulevaisuus rakentuu oikeilla päätöksillä ja on ennenkaikkea mahdollinen. Tiedustelkaa!


Ennen oli helpompaa... Ennen oli paremmin... Lukemattoman..
Tupakkalakia on 1900-luvun puolivälin jälkeen kiristetty vaihe vaiheelta. Useimmat kiristykset ovat olleet sen verran rajuja, ettei niitä olisi vähän aikaisemmin pidetty mitenkään mahdollisina, mutta niistä on nopeasti tullut ongelmatonta arkipäivää. Lisää linkistä:Karjalainen

tiistai 26. tammikuuta 2010

Helsingin uusi postitalo ja entinen rullaluistelurata



Nyt on saatu Helsinkiin uusi postitalo. Postitalon suunnittelivat arkkitehdit Erik Lindroos ja Jorma Järvi. Onnea Helsinki!



Uuden postitalon paikalla ns. kaasutehtaan tontilla sijaitsi aiemmin suuresti helsinkiläisiä viehättänyt rullaluistinrata. Seuraavaksi pari kuvaa mainitun paikan sisäpuolelta.



Pyramidien rakentajat

Viime viikkoina on suomalainen lehdistö informoinut (ja copy-pastennut) kansalaisiaan muinaisen Egyptin pyramidien rakentajista muun muassa näin: 
Yle

Aamulehti

Hesari

Suomenkuvalehti

Iltalehti

  

Uusien tietojen mukaan rakentajat eivät olleetkaan orjia, vaan ihan tavallisia Matti Meikäläisiä. Hämmentävä uutinen, kun jo vanhastaan on tiedetty että näin on. Kummempaa todistavaa riisöörtziä suorittamatta, mainittakoon että esimerkiksi populaarijulkaisu Gummeruksen Suuri Maailman Historia vuodelta 1988 kertoo: "Rakennustöissä ei käytetty orjia, vaan vapaita egyptiläisiä talonpoikia, jotka eivät voi työskennellä pelloilla tulvien ja kuivuuden aikana." Pyramidien rakennus miellettiin pyhäksi tehtäväksi ja tarvihan sitä jotain tehdä luppoaikanakin. Läski länkkäri kuitenkin helposti ajattelee, että kaikki raskas teetetään orjilla.

maanantai 25. tammikuuta 2010

Valokuvaus muutti maailman


  
Usko tai älä, mutta kuvan siirtäminen puhelinlinjoja pitkin on käytännössä suhteellisen simppeli toimenpide. Pienimmät kuvansiirtolaitteet ovat matkalaukkukokoa!
























Valokuvaan uskotaan paremmin kuin sanaan. Vai uskoisitko piirrettyyn kuvaan, jossa kaveri perseilee avaruudessa. Enpä usko! Tämäkin avaruuskuva on muuten otettu ihan tavallisella Hasselblad-kameralla.




 
Pitkälle ollaan tultu niistä ajoista, kun muotokuvattavan niska tuettiin rautahaarukalla. Valotusaika kun kesti helposti yli viisikin minuuttia. Kuvassa uusinta uutta edustaa kääpiökokoinen Rollei 35 pienkamera. Se on valmistajansa mukaan maailman pienin täyskoko (24 x 36mm) kamera. Kyllä kelpaisi!